• My Diary & Experiences,  Study Tips,  Thoughts

    How To Stop Procrastinating – EASY TIPS

    Hi guys welcome back to my blog ! So today I’m gonna talk about “procrastination”. I’ve write a short article about that in my last post before. But today I’m gonna focus on “HOW TO BEAT THE RESISTANCE“. Yeah resistance that makes procrastination happened. Talking about resistance, there are a lot of resistances that maybe disturb us for doing our works. Let say checking Instagram, open Facebook, taking new picture, or just eat your favorite food from the fridge. It is because “THAT WORK” ~ that you are struggled for ~ is so important that you’re scared to do it. SO HOW TO TAKE ACTION ? ‘duh’ yea I know…

  • My Diary & Experiences

    I’m So Sick of This Loneliness

    It’s been a long time I live alone. Since my father and my grandmother leaved me. It was about 18 years ago. Both of them are my angels. Honestly, I never talked about my secret to my mother since I was a child. Because my father always asked me to talked first to him. After all that hard time, I grew up alone. I have a family, but yeah I was study abroad since junior high school. I lived with my grandfather and we were have different minds which is, I cant talked everything to him. Also, he was getting older. Passed my school, I was study abroad again, leaving…

  • My Diary & Experiences

    Bye Concentration Distraction !

    Today I realize that I have a difficulty concentration. When I do something, just 10 minutes later Im gonna do another work. I dont know why it just killed me. Is it because of a lot of job that I wanna do? Like umm.. you know, I am a student, a freelancer, blogger, and I am addicted to Kpop so I like to see the updates of them. Aargh Idk. Just want a lot of time. I also have problem on my sleep hours. There are a lot of productive app installed in my phone but sometimes it doesnt work at all because of ME, not those apps. What should…

  • Dev's Diary
    My Diary & Experiences

    #DIARY11 – Lebih Produktif

    TODAY’S SUMMARY Hari ini aku lebih produktif. Meski cuma mendekam di kamar dan bangun telat (jam 11 siang) wkwk. Untung lagi halangan hmm ~ GOOD THINGS 🌺 Udah hampir menyelesaikan section C untuk gambar 3D Water Intake. Tapi itu masih progress sekitar 2 persen dari keseluruhan gambar huhu. Gini ini kalo belajar dari nol tapi udah langsung disuruh ngegambar sistem intake yang segitu rumitnya. Di satu sisi, emang bagus buat pengalaman baru. Tapi di satu sisi bikin stres wkkw. Serius tadi pas ngerjain tiba-tiba aku migrain coba wkwk. 🌺 Yeay akuΒ besok mau beli baju yang Suga pake di Golden Disk Awards. Sebenernya aku udah naksir sama bajunya pas pertama liat…

  • My Diary & Experiences

    #DIARY10 – NONTON INSIDIOUS !

    🌺 Akhirnya hari ini aku bisa nonton Insidious – The Last Key. Setelah ga sempet nonton yang premiere wkwkwk. Sumpah aku nyesel banget waktu itu ga nonton yang premiere soalnya tiketnya cuma 40K ! Huhu. Dan aku harus nunggu hampir seminggu buat nonton Insidious hmmm πŸ™ 🌺 Hari ini aku juga ke kafe Cak Cuk. Padahal kafenya deket kosku, tapi aku cuma lewat doang. Asli kafenya asik banget soalnya makanannya harga kaki lima semua. Konsepnya bagus banget. Kapan aku bikin reviewnya deh πŸ™‚ 🌺 Kim Seokjin : Penyemangat tampan. Meski tingkahnya rada ga jelas dan suka teriak-teriak, tapi dia serius banget sama yang namanya pendidikan. wuu 🌺 Aku juga download…

  • My Diary & Experiences

    #DIARY5 – Lotte Duty Free Event

    Lotte Duty Free ! Aku emang udah berencana ikut event ini dari beberapa hari yang lalu sejak aku follow IG Lotte Duty Free : @lottedutyfree . Awalnya cuma iseng pengen liat video BTS yang diupload LDF, eh pas baca captionnya ternyata mereka lagi ngadain event. Kayaknya buat narik follower gitu soalnya sampe sekarang followernya masih kurang dari 50K. Jumlah segitu masih terlalu kecil sih buat ukuran akun official menurutku. Kemungkinan LDF emang baru bikin akun IG. Event yang yang lagi diadain ada dua. Yang pertama tentang resolusi tahun 2018. Yang kedua cuma disuruh komen #followLDF wkwkkw. Dua-duanya aku ikutin, siapa tau dapat hadiah yekan. Mayan soalnya hadiahnya kosmetik mahal wkwkwk.…

  • My Diary & Experiences,  Others

    Resolusi Tahun 2018

    CAREER GOALS Views Blog 10K per day Followers IG 10K – till get linked story feature Upgrade blog to dot.com (upgrade plan) Make money from blog (endorse or adv) Win blog competition Passport ! Sandwich program or student exchange Go abroad for academic, blog event, or just travel Attend International Conference Buy mirrorless camera IELTS or TOEFL (at least trying) LIFE GOALS Manage my time better Stay organized ! Make time for my hobbies Don’t be too hard on myself Don’t let my job affect me too much Fix my posture DO NOT WORRY ABOUT WHAT OTHER PEOPLE THINK !! Be more friendly ~ put my self there <3 Stick…

  • My Diary & Experiences

    My Best Nine in 2017

    Hari ini adalah malam tahun baru. Orang lain sih pada keluar main kembang api dan seneng-seneng, aku di kamar aja lah ya. Kencan sama Seoltang (laptopku) wwkkw. Oh ya, orang-orang juga banyak bangett yang ngepost Best Nine di Instagram. Iseng, aku akhirnya ikutan ngecek juga hhe. Ternyata aku udah dapet 8.714 likes. Pengen bahas satu per-satu foto di atas hhe. Dimulai dari pojok kiri atas. 1. Jakarta Itu adalah foto yang aku ambil pas pertama kali jalan-jalan di Jakarta Pusat yang penuh dengan gedung-gedung pencakar langit. I was so surprised that time. Jadilah aku ngerekam dan ambil foto dari dalam mobil. Hari itu juga jadi hari yang super duper membahagiakan…